Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Vluchten hoeft niet meer

Een tijdje geleden maakte een kennis bovenstaande opmerking. Ik schreef die op mijn lijst voor toekomstige blogs. Ik denk dat ze gelijk had – en heeft. Zie ook mijn recente blog Mission accomplished. Soms wordt een huis inderdaad een thuis ondanks je ogenschijnlijke ontkenningen.

Ik zoek niet langer naar een ander huis want elk ander huis is “minder” – los van de prijs. Het gezegde “minder is meer” is een overtuiging van filosofische aard, en is irrelevant bij noden. Het alternatief “meer is beter” klopt (vaak) wel bij dingen die we willen, zoals consumentisme.

Zie ook mijn gerelateerde blogs: Less is more (2014), The more we have, the more we fight change (2016), The less you have, the more you embrace change (2016), Consumerism – more is better (2016), The more things change, the more they stay the same (2022), en The more you know, the less you understand (2023).

In mijn gesprek met mijn kennis was mijn woordgebruik bij vluchten een overtuiging, geen noodzaak maar waarschijnlijk wel een (soort van) willen. Die overtuiging heeft jaren geleden geleid tot het zoeken in bijna half Nederland. Ook het buitenland bleef lang een optie. Vluchten hoeft niet meer.

Kortom, mijn overtuiging bestaat (momenteel) niet langer. Dat betekent niet dat er andere redenen kunnen zijn, zoals deze woorden in onderstaand lied:

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar
Schuilen kan nog wel, heel dicht bij elkaar
We maken ons eigen alternatiefje
Met of zonder boterbriefje

Vluchten Kan Niet Meer (1972) door Frans Halsema & Jenny Arean
artiest-JA, songtekst, video, Wiki-JA, Wiki-FH, Wiki-song

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe
Hoe ver moet je gaan

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest