Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Timmermans versus Wilders

Afgaande op artikelen in kranten (o.a. Telegraaf) zijn nieuwe Tweede Kamer (TK) verkiezingen aanstaande. De wederzijdse uithalen suggereren een strijd tussen GL+PvdA (Frans Timmermans) en PVV (Geert Wilders). Het aanstaande vertrek van Mark Rutte maakt de VVD nogal irrelevant.

Onlangs maakte BNR econoom Kees de Kort een scherpzinnige opmerking in het Financieel Dagblad: “Voor de gewone man zijn, is een heel linkse agenda”. Daarvan zou Frans Timmermans nog veel kunnen leren. De kans daarop is echter klein want Timmermans gelooft vooral in macht (o.a. AD-2023).

Naar mijn mening valt de populariteit van Geert Wilders vooral te verklaren door zijn aandacht voor “de gewone man”. Demografisch gezien een slimme keuze. De pers blijft beweren dat Wilders ultra-rechts is. Ik zie Geert Wilders vooral als nationalistisch met een “linkse agenda”.

De aantijgingen van Timmermans (zie Telegraaf) dat Wilders pro-Putin zou zijn, lijken mij vooral “wishful thinking”. Een standpunt tegen Oekraïne is nog geen steun voor Rusland. Beide landen lijken meer op elkaar dan goed voor ons is. Een vergelijking met Cain en Abel lijkt gerechtvaardigd.

Ik stem niet op Geert Wilders of op zijn PVV. Ik heb wel respect en vertrouwen in hem, als mens en als politicus. Een recent RTL Nieuws artikel bevestigde trouwens mijn indruk van Wilders: Kabinetsleden kijken terug op Rutte I: ‘PVV houdt zich aan afspraken’.

Inmiddels hoop ik op nieuwe TK verkiezingen omdat zowel NSC als VVD de verkiezingsuitslag nauwelijks serieus hebben genomen. Hun verwachte electorale afstraffing zou daarom passen. De verwachte grootte van de PVV (c.50 zetels) noodzaakt – gelukkig – nog steeds een coalitie Kabinet.

Doe Iets (1983) door Frank Boeijen
artiest, songtekst, video, Wiki-artiest, Wiki-song

Doe iets van tederheid
Doe iets wat niemand begrijpt
Doe iets van tederheid
Doe lief doe aardig doe vrij
Maar doe iets

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest