Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Pijnlijk, ondemocratisch, en staatsrechtelijk onjuist

22 March 2024

0

Op 14 maart typeerde Geert Wilders (PVV) met bovenstaande woorden dat hij geen premier mag worden van de beoogde coalitie partners NSC en VVD (Telegraaf). Die partijen draaien vooral om die conclusie heen.

Ik vermoed dat de woorden van Geert Wilders vooral met de PVV kiezers te maken hebben. Die gedachte laat mij niet los. Is Geert Wilders reeds bezig om zijn kiezers te mobiliseren ??

De Volkskrant vergeleek dit met de verkiezingen van 1977 en 1982: de PVDA werd wel de grootste partij maar kwam niet in het Kabinet. Die vergelijking gaat echter mank want zonder de PVV is er geen beoogd Kabinet.

Strikt technisch gezien zijn de woorden van Geert Wilders min of meer juist, alhoewel je toch op elk afzonderlijk woord af kunt dingen. Waarom sprak hij die woorden dan eigenlijk??

Heeft hij geen vertrouwen in de komende inhoudelijke onderhandelingen?? Verwacht hij wisselgeld van de andere partijen?? Zijn die woorden reeds de opmaat naar nieuwe verkiezingen??

Waarschijnlijk gaat het niet om of/of maar om en/en. De beoogde coalitie partners BBB, NSC en VVD kunnen niet om de PVV heen. NSC kwam al snel terug van een mogelijke coalitie met GL/PVDA.

Nieuwe verkiezingen zullen waarschijnlijk slecht aflopen voor NSC en VVD. Waarschijnlijk blijven alle andere partijen min of meer gelijk. Alleen de PVV lijkt sterk te winnen. Een status quo tussen de 4 partijen lijkt daarom logisch.

Geert Wilders weet dat “iedereen” zijn PVV de schuld zal geven van nieuwe TK verkiezingen. Een kwestie van Operatie “Schone Handen”. De woorden van 14 maart zijn daarom belangrijk: Geert Wilders in een slachtofferrol.

Slachtofferrol (feat. Lydia van Maurik) – 2015 – Beu
band, Facebook, songtekst, video, geen Wikipedia

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest