Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Na Rutte, de zondvloed?

15 February 2024

0

Mogelijk vertrekt Mark Rutte al in maart 2024 naar de NAVO als de nieuwe topman. Dit staat in zeer recente artikelen in AD en de Volkskrant, beide gebaseerd op Bloomberg. Zelfs Turkije is al bijna akkoord. Wellicht kan Geert Wilders nog dwars liggen middels nieuwe TK-verkiezingen.

Rutte-4 kende al veel vertrokken ministers: Hoekstra, Slaghouwer en Wiersma (NOS). Sinds de val van Rutte-4 gaat het echter hard: Kuipers, Uslu, en zelfs vice-premier Kaag (Volkskrant). Nu dus ook Rutte?!

Het vertrek van een demissionair minister-president zal waarschijnlijk totaal nieuw zijn. Volgens Haagse wandelgangen is demissionair minister van Justitie en VVD TK-fractievoorzitter Dilan Yesilgöz de “aangewezen kandidaat” om Rutte te gaan opvolgen (NRC). Een nieuwe, geplande, vernedering voor haar??

De benoeming van Rutte moet voor de Amerikaanse verkiezingen van 5 november 2024 geregeld zijn, en liefst ook voor het vertrek van Jens Stoltenberg op 1 oktober 2024. Waarschijnlijk zal dat ook wel lukken.

Tijdens mijn schrijven volgt nog een verrassend nieuwsbericht, waarin de VVD aangeeft toch te willen gedogen mits NSC dat ook doet. Hierbij een voorbeeld van een nieuwe VVD schijnbeweging:

Een extraparlementair kabinet heeft haar voorkeur. ,,Deze optie is voor ons bespreekbaar.” De vorm daarvan is bespreekbaar, zegt Yesilgöz. ,,Een extraparlementair kabinet is een term waar iedereen een ander beeld bij heeft. Daar moeten we over praten.” “

Een quote uit het AD nieuwsbericht van 14 februari 2024

Als gevolg van deze voortdurende schijnbewegingen van NSC en VVD, is de komst van nieuwe Tweede Kamer verkiezingen inmiddels zo goed als zeker geworden. Ik verwacht niet dat ik me vergis.

De titel van mijn blog heeft te maken met de verwachte uitkomst van de nieuwe TK verkiezingen: een halvering voor NSC, een verdere daling voor VVD, en een forse stijging voor PVV. De drie partijen BBB (7), PVV (49) en VVD (17) komen dan uit op 73 zetels. Bron: I&O Research, 13 februari 2024.

Na Mark Rutte, de politieke zondvloed voor de VVD?!

Na Mij De Zondvloed (1987) door Drukwerk
band, lyrics, video, Wiki-band, Wiki-album+song

Mensen komen mensen gaan, zien elkaar niet eens meer staan
Vragen aan de overheid, ik niet geef me nog tijd
Volgens mij was ik het eerst, vertel me wie het spel beheerst
Ik zit voorlopig goed, na mij de zondvloed

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest