Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Verveling

Sinds enkele weken heb ik af en toe momenten dat ik me verveel. Meestal gebeurt dat ‘s avonds. Dit gevoel is nieuw. Ik weet niet goed waarom. Mogelijke verklaringen zijn het nieuwe jaar, gebrek aan inspiratie, het stoppen met dating, en/of het opzeggen van TV streaming diensten.

Waarschijnlijk voorkomt mijn online spel dat mijn verveling vaker gebeurt. Het stopzetten van dat spel is en blijft voor mij nog steeds een overweging. Echter, het risico van stoppen schat ik hoger in dan de winst (o.a. geld, spanning, strategie, tactiek, tijd).

Onderstaande Erasmus quote zet mij echter op een ander spoor dan de eerder genoemde oorzaken hierboven. Mijn verveling heeft soms te maken met het het missen van iemand in mijn leven. Echter, bijna altijd geniet ik van de rust en de stilte om mij heen.

Schrijven en ook nadenken is uitermate lastig in gezelschap. Soms maak ik dan even snel een notitie in mijn telefoon vanwege plotselinge ideeën en/of nieuwe inspiratie. Ik betwijfel zelfs of ik nog wel zou kunnen – en willen – samenwonen met een geliefde. Alleen zijn is meestal prettiger.

Mogelijk is mijn verveling toekomst gerelateerd is (bijv. vakantie, verhuizing). Sinds medio 2014 ben ik niet meer op vakantie geweest. Ik betwijfel zelfs of ik het nog wel mis. Mijn ooit gedroomde verhuizing naar het zonnige buitenland (o.a. Keniaanse kust, Sicilië) is verder weg dan ooit.

Mogelijk mis ik degenen die mij zijn ontvallen gedurende de afgelopen decennia steeds meer (bijv. Joan, mijn vader, vrienden). Hoe ouder je wordt, hoe meer mensen je kwijt raakt.

Het meest waarschijnlijk is de relatie tussen mijn gebrek aan inspiratie en mijn verveling. Afgelopen woensdag schreef ik eindelijk weer eens een nieuwe Engelstalige blog. Dat onderwerp – ontleren – zorgt reeds voor de nodige nieuwe inspiratie. Wordt vervolgd.

Hij die de kunst begrijpt met zichzelf te leven zal zich nooit vervelen.

Een quote van Erasmus (1469-1536), een Nederlands humanist, katholiek theoloog en filosoof.

Bored (2017) door Billie Eilish
artiest, songtekst, video, Wiki-artiest, Wiki-song

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest