Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

“Ga je wel kijken?”

Enkele maanden geleden vroeg ze me dit. Ik twijfelde toen over mijn antwoord. “Waarschijnlijk wel”, antwoordde ik. Meestal wint mijn nieuwsgierigheid. Mijn twijfel ging over het effect op mijn hart. Dat de beelden door mijn ziel zouden snijden had ik niet gedacht noch verwacht.

Uit een oogpunt van zelfbescherming zal ik niet meer kijken hoe haar avontuur verloopt. Diep in mijn hart hoopte ik op een subtiele verwijzing naar ons mooie gesprek. Helaas. Ik gun haar een goede afloop. Mijn keuze om niet mee te willen doen, was weloverwogen. Daar past geen spijt bij.

Waarom zij mijn ziel zo weet te raken, is en blijft – óók voor mij – de vraag. Als ze voor een ander kiest dan zal me dat echter geen verdriet opleveren. Ik gun haar oprecht de en het beste. Mijn ziel is echter veel kwetsbaarder dan mijn hart. Vandaar ook mijn onmiddellijke acties ter zelfbescherming.

Het deed me goed om haar zo gelukkig te zien. Tegelijkertijd begon ik alvast de redenen te bedenken waarom het toch niets zou worden, zoals ons leeftijdsverschil van 1 dag en 6 jaar. Een vroege zelfbescherming is tenslotte het halve werk (spreekwoord).

Hoe nu verder? Meestal gaat er een andere deur open, zodra je een deur sluit. Ik wil deze deur liever niet sluiten. Ik wacht toch al maandenlang. Enkele maanden meer lijkt geen probleem. Ik blijf geloven en hopen. Geloof, hoop & liefde. Daar gaat het tenslotte om.

Toch kies ik voor een afscheid…

Afscheid (1974) door Robert Long
artiest, songtekst, video, Wiki-band, Wiki-album+song

Nou, vaarwel m’n lief, ‘t gaat je verder goed
Ik weet zelf nog niet hoe ik nu verder moet
Kom weer terug wanneer je honger hebt of pijn
De stad is groot genoeg om eenzaam in te zijn

Noot: alle markeringen (bolditaliconderstreept) door LO tenzij in quotes of anders aangegeven. Deze blog is voor Claudia.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest