Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

En toen kwam jij …….

Al heel lang staat er een onderwerp op mijn lijst, waarvan ik niet wist wat ik ermee aan moest: en toen kwam jij ….. Het leek nergens op te slaan tot die zondag in april. Ik hoorde jou zeggen dat je een vriend voor het leven zoekt. Dat zette me aan het denken. Diezelfde nacht viel het kwartje.

De volgende dag ben ik je gaan zoeken. Het duurde niet heel lang voordat ik je gevonden had. Ik besloot je een ansichtkaart te sturen om mijn interesse kenbaar te maken. Er kwam geen reactie. Die zaterdag besloot ik jou daarom te bellen. Tot mijn verrassing hoorde ik direct jouw aangename stem.

Sinds die zaterdag zit je in mijn hoofd. Gelukkig op een prettige plek, ondanks mijn onmacht. Ik ben vèr buiten mijn comfortzone gegaan. Meestal volgt er dan al snel spijt. Dit keer – gelukkig – niet. De enige spijt die ik zou kunnen krijgen is door het spel niet volgens de regels te willen spelen.

Ik geloof niet in concurrentie want ik ben uniek, met al mijn plussen en minnen. Meedoen met het spel past óók daarom niet bij mij. Ik hoop echter wel dat jij de hoofdprijs zult winnen, met of zonder mij. Ik gun jou dat; en ook mezelf. Ik blijf echter worstelen met mijn keuze om niet mee te willen doen.

Misschien zal ik jou hierdoor kunnen verliezen maar dat weiger ik te geloven. Sinds mijn zware burn-out van medio 2013 moet ik mezelf beschermen. Inmiddels gedij ik goed in de luwte, de rust, en de schaduw. Desondanks mis ik steeds vaker die vriendin voor altijd (zie song hieronder).

De komende maanden zullen lastig voor mij zijn. Ik ben meestal niet zo goed in afwachten. Ik blijf nadenken over wat ik nog méér kan doen. Deze blog is daar een voorbeeld van.

Vandaag realiseerde ik me plotseling die woorden weer: en toen kwam jij ……..

Meisje (1978) door Rob de Nijs
originele tekst Donna con te (1975) door Mia Martini (1947-1995)
artiest, tekst, video, Wiki-artiest, Wiki-album

Ik zie ons nog fietsen over de brug
Duw ik jou met m’n hand in je rug
En ik weet nog precies hoe opwindend dat was
Wat ik toen voelde behalve je jas
Alles wat juichen kon, juichte in mij
Nu heb ik een meisje, nu hoor ik erbij
Jij bent onderhand alweer jaren m’n vrouw
Maar ik, ik zie nog altijd het meisje in jou

Zo werd je een vrouw, een vriendin voor altijd
Maar toch raakte ik m’n meisje niet kwijt

Noot: alle markeringen (bold, italic, onderstreept) door LO tenzij anders aangegeven. Voor Claudia.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest