Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Vrouwen, Hoop en Teleurstelling

15 December 2014

0

Na een zwaar gesprek vandaag drong het opeens keihard tot me door: Hoop en Teleurstelling zijn 2 kanten van dezelfde medaille. De een kan niet zonder de ander en omgekeerd. Ze houden elkaar in balans zoals yin en yang.

Wikipedia zegt het volgende: yin yang are concepts used to describe how apparently opposite or contrary forces are actually complementary, interconnected, and interdependent in the natural world, and how they give rise to each other as they interrelate to one another. Many tangible dualities (such as light and dark, fire and water, and male and female) are thought of as physical manifestations of the duality of yin and yang.

Ik verwacht dat deze realisatie me zal helpen in het sneller verwerken van teleurstellingen en het veel gemakkelijker zal maken om de positiviteit van de Hoop te verkiezen.

Mijn meest recente teleurstelling voelde ik al aankomen. Vandaar waarschijnlijk ook mijn blog over vriendschap versus relatie. Ik wil echter geen vriendschap hebben met iemand die nog van een ander houdt. De enige vriendschap met een vrouw die ik zoek is binnen een relatie; niet erbuiten. Ik zoek bovendien geen kwantiteit in vriendschappen maar kwaliteit. Minder is meer.

Heel regelmatig krijg ik de (meestal buitenlandse) vraag: can we please be friends? No is meestal mijn korte antwoord en meestal vergezeld met de tekst van Oscar Wilde (“Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship”). Soms leidt dat wel tot een goed gesprek maar niets meer dan dat. Een goed gesprek is altijd waardevol.

Mijn teleurstelling van vandaag gaf toch ook meteen weer hoop. Bij mij althans. Bij haar zou dat wel eens anders kunnen liggen. Alleen het feit dat de teleurstelling me ook hoop gaf, is voor mij een belangrijk teken: every cloud does have a silver lining. De silver lining bestaat uit de bevestiging die ik kreeg over mijn nieuwe zelf: ik ben het waard om iemands keuze, reden of prioriteit te zijn. 

Ik heb echter geleerd dat het dan wel wederkerig moet zijn want anders werkt het nog niet. 

Ik wil dus geen:

– optie voor een ander zijn maar een prioriteit;

– 2e keuze zijn maar een 1e keuze;

– satelliet in het leven van een ander zijn maar een zon;

– vriend van een vrouw zijn tenzij in een relatie. 

Ik KAN het wel maar WIL het niet.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest