Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Dating

31 August 2014

0

De titel van deze blog wachtte al een tijdje op mijn creativiteit maar ik kon de woorden niet vinden.

Ik kreeg vanmiddag een WhatsApp van mijn ex-vriendin dat ze mijn ex-vrouw tegen kwam tijdens een rendez-vous. Ze vond het vervelend om haar ook tijdens het daten tegen te komen. Kan ik me wel iets bij voorstellen………..

Ik kreeg ook de vraag of ik aan het daten ben. Nee dus. Ik heb er namelijk totaal geen zin in. Ik had wel enige schreden op dat pad gezet maar ben geschrokken van de meestal oninteressante of soms gewoon vreemde vrouwen die ik online tegen kwam.

Ik speel al vele jaren een online game op een site vergelijkbaar met Facebook. Mijn “dating” ervaringen op die site zijn als volgt: veel interesse van zeer jonge vrouwen, meestal met 1 kind, uit Afrika en Azië die proberen om de armoede in hun landen te ontvluchten. Ook veel interesse van vrouwen van mijn leeftijd uit Afrika, (Noord en Midden) Amerika, Azië en soms Oost Europa.

In relatief veel gevallen kreeg ik – vaak al in de 3e zin – te horen dat ze van me hielden. Bij navraag bleek dat dan op mijn profiel foto gebaseerd te zijn. In eerste instantie geloof je je ogen niet maar dat ongeloof heb ik al lang verloren. Ik zie nu vooral de wanhoop die er achter schuil gaat. Ik probeer ze meestal vriendelijk te vertellen dat ik te oud voor ze ben en dat ik bovendien geen interesse heb in een lange afstand relatie. Uiteindelijk geven ze dan op.

Mijn dating eisen liggen meestal veel te hoog. Die eisen liggen vooral op het gebied van intelligentie, inclusief emotionele en sociale. Ik raak meestal snel verveeld in mensen omdat ze domweg niets te zeggen hebben. Helemaal “gek” word ik van die vele stupide “hi” berichten die ik op mijn game site krijg. Alleen een “hi” en niets anders. Dit soort berichten blijkt vrijwel altijd typerend te zijn voor mensen die niets te vertellen hebben.

Van de vele honderden vrouwen met wie ik de afgelopen jaren heb gechat, zijn er na al die jaren een stuk of 10 overgebleven met wie ik soms nog contact heb. En dan rek ik het begrip “contact” behoorlijk ver op want eigenlijk zijn het er maar een paar.

Het kost heel veel inspanning om een band op te bouwen met een ander. In de meeste gevallen raak ik vrij snel – en soms zeer snel – teleur gesteld in de andere persoon. De teleurstelling betreft zelden het uiterlijk maar altijd de inhoud / het innerlijk.

Ik heb jarenlang van mijn ex te horen gekregen dat ik een vrouw (haar dus) nodig had om voor mij te zorgen. Daar blijkt niets van te kloppen. Ik geniet van mijn zelfstandigheid. Daten heeft absoluut geen prioriteit in mijn leven. Ik wil mijn nieuw verworven zelfstandigheid niets eens opofferen. Deze is me veel meer waard dan ik ooit had kunnen denken.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest