Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Vriendenkring en sociaal isolement

29 April 2014

0

Waar besloten wordt, daar wordt partij gekozen. Op de werkvloer maar ook bij een echtscheiding. De (schoon)familie kiest normaliter langs de bloedlijn. Bij vrienden en kennissen kan publicitaire propaganda het maken van een keuze sterk versnellen. De andere partner dreigt in een sociaal isolement terecht te komen. Aan hoor en wederhoor wordt zelden gedaan. Slechts weinigen nemen de moeite om met de andere partner te praten over de echtscheiding. Het bezoek aan voorheen gezamenlijke activiteiten (bijv. sport) voelt opeens “anders”. Het actief benaderen van voormalige vrienden en kennissen om de keerzijde van de medaille te tonen, is geen eenvoudig iets. Het voelt “niet goed”. De voormalig gezamenlijke activiteiten bieden steeds minder plezier en de bezoek frequentie zal afnemen. Het kiezen voor een andere locatie / vereniging / etc. licht steeds meer voor de hand maar een (gevoel van) sociaal isolement ligt op de loer.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest