Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Reactie 3 – te waardevol om in commentaar weg te zetten

30 April 2014

0

Hallo Leon,

Ik heb via Google+ de berichten en 2 reacties op je blog gelezen.

Had geen idee, dat naast je ziekte ook een (v)echtscheiding moest doorstaan. De 2 mensen die de reacties hebben gegeven wensen je het beste toe, dat is duidelijk. Wij hebben niet veel contact met elkaar gehad, maar ik heb toch de even de tijd genomen om je deze mail te sturen. Je verdient respect met je eerlijke verhaal en ervaringen, want er zijn niet veel mensen die deze persoonlijke ervaringen onder woorden kunnen brengen en durven te delen. Het is niet zozeer de frustratie wat uit je berichten naar voren komt, danwel de machteloosheid en het gevoel gegijzeld te zijn door de advocatuur en verouderde/disfunctionele regelgeving.

Wat ik begrijp uit de berichten is dat je er sterker uit bent gekomen en dat is naar mijn bescheiden mening ook het positieve wat je uit je tegenslagen moet zien te bereiken. Daar mag je trots op zijn. Sterker nog het heeft je bewogen tot een eerste stap richting de politiek. Of dat echt iets is wat je moet nastreven, daar zullen de meningen over verdeeld zijn 😉 Negatieve energie omzetten in positieve is een uitdaging, maar creëert wel vaak de beste initiatieven. 

Naar mijn idee zou het het meest positieve uitgangspunt van een politiek initiatief het belang van de kinderen bij (v)echtscheidingen moeten zijn, wat je in je berichten al belicht hebt. Een “eye opener” voor mij was de opmerking van een vrouw, die als kind de scheiding van haar ouders meegemaakt had. “Hoe kan ik ooit liefhebben, als ik zelf niet uit liefde ben geboren”. Dat snijdt door merg en been en verwoordt voor mij de impact wat het op kinderen kan hebben. Als de kinderen altijd voorop worden gesteld bij scheidingen, voorkom je waarschijnlijk de complicaties, waar mensen mee te maken hebben en wellicht ook toekomstige vechtscheidingen. Uit het voorop stellen van de belangen van de kinderen, vloeien dan ook vanzelf de juiste procedures/aanpassingen binnen de huidige regelgeving/politiek, waar een nieuwe politieke partij/beweging bestaansrecht uit put. Als je de burgers dit politieke uitgangspunt zal voorhouden, dan zal 100% van de gevraagden positief op de nieuwe voorstellen voor veranderingen van de huidige regelgeving/politiek reageren. Dat kan dan ook de rol van de advocatuur bij scheiding gaan beïnvloeden en zou een positieve rol kunnen gaan spelen bij de ouders die met het probleem te kampen hebben. Ook natuurlijk als het ZZP’ers betreft. Het is alleen een zienswijze. De praktijk zal ongetwijfeld uitwijzen, dat het zeer gecompliceerd zal zijn om de kinderen bij scheiding voorop te stellen, omdat we allemaal verschillend zijn en scheidingen om vele uiteenlopende zaken worden ingegaan. Dit vereist studie, analyse, etc….om tot constructieve aanpassingen te komen en het zal nog veel meer werk vergen om de regelgeving en politiek daarop aan te passen. Maar ik kan mij niet voorstellen dat niemand al daarmee bezig is.

Ik spreek de hoop uit, dat de impact van jouw scheiding je kind(eren) zo min mogelijk blijvend schade heeft berokkend en zal berokkenen en wens je alle sterkte in de relatie met je kind(eren). 

Mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest