Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Echtscheiding en ZZP

29 April 2014

0

Een terloopse opmerking van een mogelijke nieuwe advocaat voor mijn hoger beroep is me altijd bijgebleven: de meeste hoger beroepen bij echtscheidingen worden gedaan door ZZP’ers. De reden daarvan is – volgens mij – dat het onbegrip voor ZZP’ers hoog is bij rechters maar ook bij advocaten. Het lezen van een balans en resultatenrekening is vaak te hoog gegrepen omdat het nauwelijks aandacht kreeg in hun studie. De echt grote problemen betreffen echter zaken als pensioenvorming, ondernemersreserve en het gebruik van het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaren tijdens een zware economische crisis. Dit kan leiden tot extreem onrechtvaardige situaties waarbij maandelijks hoge alimentatie bedragen betaald moeten worden tijdens voortdurende werkloosheid. De enige optie die dan resteert is hoger beroep bij het gerechtshof of een verzoek tot herziening van de alimentatie bij de gewone rechtbank op basis van nieuwe feiten (bijv. werkloosheid). Het is echter verre van zeker dat je gevoel van rechtvaardigheid zal terug keren.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest