Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

de Politiek – if you can’t beat them, join them

29 April 2014

0

Ondanks (of juist daarom ? ) het hoge aantal mannen in de politiek, verandert er niets serieus aan de verouderde wetgeving waar de positie van de vrouw nog altijd als zwak wordt aangemerkt. Burger of journalistieke initiatieven hebben tot op heden nog steeds niet tot een serieuze verandering geleid. Dat brengt mij tot de overtuiging dat het Engelse gezegde “if you can’t beat them, join them” hier ook van toepassing zal zijn. Verandering dient van binnen uit te komen en niet van buiten af. Eigenlijk is het me een raadsel waarom de gescheiden vaders in Nederland zich niet politiek georganiseerd hebben. Naar mijn inschatting gaat het daarbij om circa 1/3 van 4,5 miljoen mannen (CBS 2010: 25-64 jaar) en dus circa 1,5 miljoen mannen. Bij slechts 1 miljoen mannen (lees: stemmen), en een opkomst van circa 9,5 miljoen kiezers, zou dit een politieke machtsfactor van ruim 10% geven. Dat moet ruim voldoende zijn voor een actiepartij van gescheiden vaders om hun inzet (nieuwe wetgeving) te verzilveren. De 2e Kamer verkiezingen zijn (uiterlijk) op 15 maart 2017. Dit blog leidt hopelijk tot mobilisatie.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest