Sta Hungry Stay Foolish

Stay Hungry. Stay Foolish.

A blog by Leon Oudejans

Advocaten

29 April 2014

0

Als ik na die 4 jaar vechtscheiding ergens een (zakelijke) hekel aan heb gekregen dan zijn het advocaten. Niet alleen aan die van haar maar ook aan die van mij. Advocaten maken het probleem tussen de ex echtgenoten alleen maar groter door het innemen van extreme standpunten die elke bereidheid tot het bereiken van compromissen wegnemen. Deze verharding van standpunten verhevigt in de tijd. Een advocaat heeft ook geen enkel financieel belang bij een compromis tussen partijen omdat ze werken op basis van uurtje factuurtje. Hoe langer de vechtscheiding duurt, hoe lucratiever voor de advocaat. Ik vermoed dat rechters voor mediation kiezen omdat alleen nog partijen de rechtvaardigheid van hun standpunten kunnen inschatten. Voor een rechter lijkt het nauwelijks nog mogelijk om zelf een brugfunctie te vervullen na het lezen van de extreme standpunten. In een nieuwe wetgeving zou de rol van advocaten naar mijn mening zoveel mogelijk teruggedrongen moeten worden en liefst zelfs totaal uitgeschakeld. De rol van mediation in de nieuwe wetgeving dient vergroot te worden en vooral bij de aanvang van de echtscheiding wanneer er nog enige compromis bereidheid tussen partijen bestaat.

Archives

Framework Posts

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest